tiistai 21. huhtikuuta 2015

Miina Äkkijyrkkä Marimekolle

Miina Äkkkijyrkkä on suunnitellut Marimekolle Iltavilli ja Kevätjuhla kuosit. Kevätjuhla on minun ehdoton suosikkini kaikista Marimekon kuoseista.
Molemmat kuosit koostuvat vasikoista. Vasikoiden muotokieli ja leikkisyys kiehtovat. Voi olla, että mummolan vasikat lapsuudessani ovat jättäneet jäljet makuuni.


Näiden kauniiden kuosien pieni ongelma on se, että Marimekko ei valmista niitä enää (tietääkseni ollenkaan).  Olen ollut myöhäisherännäinen kuosin suhteen, joten joudun metsästämään haluamani tuotteet kirppiksiltä ja outletista. Onnekseni minulla on hyvä sijainti, joten käyn Marimekon outletissa satunnaisesti ja Facebookin Marimekko kirpputoreilta olen tehnyt myös löytöjä. Tai no, aika hurjia summia siellä monista tuotteista pyydetään, joten onko ne sitten löytöjä vai epätoivossa ostettuja.


Tämä tyynynpäällinen mm. löysi tiensä meille Facebook kirppiksen kautta. Kiitos myyjälle! Ja oli muuten todellinen löytö, sillä hinta oli kohtuullinen 22e ja kunto hyvä. Olen aivan haltioissani tästä raikkaudesta ja värikylläisyydestä.


Tyyny ja verhot sopivat hyvin yhteen.  En osaa sanoa olisiko vähän liikaa väriä minun makuun jos verhokin olisi tuolla raikkaan neonvihreällä pohjalla väritetty.

Pahoitteluni alkuun ryppyisestä kankaasta.  Tämä kangas odottaa meillä vielä paikkaansa ja aikaansa. Se on verhoksi ommeltu, joten ikkunaan se pääsee vielä, mutta en tiedä sijaintia. Tämän kankaan ostin Marimekon outletista ja äitini ompelijana hurautti kaikki reunat siitä siistiksi.
Tämä oranssi pohja on myös erittäin värikylläinen ja raikas, joten voisin ehkä kesäksi/ syksyksi nostaa tämän verhotankoon!
Mukeja olen muutamia löytänyt nettikirppiksiltä myös, keltaiset olivat 20e/ kpl - sanoisin, että turhan hintavia. Punaisen sain 11e /kpl ja siinä hinta oli hyvinkin kohdallaan, harmi, että myyjällä ei ollut niitä enempää tarpeettomina.  Tuon näitä hintoja esille tarkoituksella, sillä jos joku muukin näitä kirppistelee ja sattuu lukemaan tämän, niin on hyvä saada vertailupohjaa sille, mitä niistä kannattaa maksaa. Ihmiset määrittävät markkinahinnan tarjouksillaan, mutta kirppiksillä kannattaa myös tinkiä.Punaisen mukin kuosi on Iltavilli, joka tulee oikeuksiinsa erinomaisesti. Mukissa on tarpeeksi monta vasikkaa.
Tämä muki on Iltavilli kuosia. Tässä on vain yksi vasikka, joten takaa näyttää liian tyhjältä mielestäni. Väri on todella raikkaan ja kirkkaan keltainen. Olisi ihana jos tällä värityksellä olisi kangastakin, mutta eipä ole tullut vastaan.


Haaveena olisi iso, pyöreä tarjotin jostakin näistä kuoseista! En ole löytänyt vielä, mutta jos sinulta löytyy sellainen ja haluat siitä luopua, niin kommentoi mulle!!! Maksan hyvin.
En tosin ole ollenkaan varma, onko sitä koskaan edes valmistettu.Tässä on kuvattuna meidän vahakankainen pöytäliina.  Aika räväkkä kieltämättä. Minulla on ollut tästä alunperin kaitaliinoiksi leikatut palaset, kunnes uskalsin ostaa Marimekon outletista kokonaisen palan keittiön pöytään.
Olohuone ja keittiö yhdistyvät luonnollisesti tällä pöytäliinalla ja tyynynpäällisellä. Meillä on avokeittö ja pienet tilatkin vielä, joten on järkevääkin yhdistellä samaa kuosia. Harvinaista mielestäini, että sama kuosi toimii hyvin keittiössä ja olohuoneessa.

Raikasta kevättä kaikille!! Nautitaan luonnon heräämisestä, väriloistosta ulkosalla sekä sisällä!! Talven harmaus ja tummuus saa väistyä.

Kodit on elämistä varten, on turhaa jännittää harmonian rikkoutumista, jos värejä haluaa kokeilla. Mitä sitten jos kotisi ei olekaan kuin uusimmassa Dekossa? Saa mennä  ja kuuluukin välillä mennä pieleen tai omien rajojen ulkopuolelle sistustamisen maailmassa.

Parasta antia on, jos pystyy elämään myös trendien ulkopuolella ja löytämään oikeasti niitä asioita sisutuksessa, joista itse tykkää.

1 kommentti:

  1. Minulla on käyttämätön 43x32 cm kokoinen suorakulmainen turkoosi iltavilli-tarjotin, jossa lehmän ääriviivat pinkillä. Jos kiinnostaa, niin tarjoa: susannaluoma@hotmail.com.

    VastaaPoista