maanantai 28. maaliskuuta 2016

Marie Kondo: Kon Mari ja minäkin Maritan!Marie Kondo on japanilainen nainen, hän johtaa erittäin menestyvää japanilaista ammattijärjestämisen yritystä. Tämä nainen on todella pyhittänyt elämänsä asialleen, joten tekstikin on vaikuttavaa, voin luvata.

Halu muutokseen tulee sisältä, eli se saa sinut ja minut hankkimaan ikiomaksi tämän kirjan. Loppu onkin sitä, että annat sisällön viedä sinua ja se vie mennessään.

Minä en ole päässyt kirjan loppuun saakka edes, mutta muutos on jo alkanut, paikoin voimakkaana.
Luopuminen materiasta on vapauttavaa ja innostavaa. Paras mieli tulee, kun saa kierrätettyä hyvää tavaraa ja vaatetta niille, jotka saa niistä jälleen iloa. Se tunne on euforinen, korvaamaton ilo!
Pieni hetki itselleen silloin tällöin lemppari nojatuolissa, illalla nukkumaan mennessä tai aamulla viikonloppuisin. Sen enempää se ei aikaa vaadi. Tätä ajan metsästämistä ainakin pienten lasten vanhemmat joutuu pohtimaan.

Aikaa lukea, aikaa aloittaa luopuminen ja aikaa järjestää. Mistä sen ajan löytäisi? Minä en ole tätä vielä täysin hahmottanut, mutta jostain sen saa. Marittaminen luo kaivattuja lisätunteja vuorokauteen, sillä tähän hommaan ei ehdi lähteä viikon aikataululla, vaan ennemminkin projekti, jossa joku osa-alue käydään kerralla läpi ja kunnolla. Minulla on vahva usko, että tämän läpikäyminen säästää minulta elämäni aikana aika paljon aikaa loppujen lopuksi!

Minä aloitin lapseni vaatekaapista marittamiseni.Vaatteet, jotka tuottaa yhä iloa saivat jäädä, muut lähti kiertoon. Se on nyt maritettu huolella. Paljosta on luovuttu, paljon järjestetty ja homma on tavoitteena pitää jatkossakin näin selkeänä kokonaisuutena. Katso alla oleva kuva, sillä siitä näkee paitojen kätevän järjestyksen. Lipaston kun avaa, näkee heti kaikki paidat. Kätevää!
Olen siirtynyt vaatteisiini ja suurin osa niistäkin on kierrätetty ja kierrättymässä. Iloa ei ainakaan tuota vaatteet, jotka ei edes mahdu päälle. Niitä löytyy maritettavaksi kasseittain ja luopuminen tuntuu helpolta ja puhdistavalta.


Facebookissa on oma Kon Mari ryhmänsäkin, josta saa ideoita, fiiliksiä, onnistumisia ja ymmärrystä tarvittaessa. Tämän marittamisen vaikein etappi on luopua asioista ja esineistä, joilla on tunnetta. Siispä matkaa on vielä paljon, mutta mielenkiinnolla ja innolla jatkan tällä tiellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti