tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tribute to PENTIK museo

Kotipaikkakunnaltani Posiolta lähtöisin oleva Pentik on aina ollut lähellä sydäntäni.

Lapsuudessani Pentikin nahkavaatteet koristivat äitiäni ja tätejäni. Koti ja mummola ovat olleet siitä lähtien tulvillaan Pentikin keramikkaa, yksi tätini jopa työskenteli Pentikillä keramiikassa nuoruudessaan.

Kaamos kynttilänjalka kuuluu mielestäni vakiovarusteena Posiolaiseen mummolaan, niin suosittu tuote on ajassaan ollut.

Minulle on periytynyt pentikin nahkavaatteita, joita pidän todella huolella. Ne ovat ikuisia ja yksilöllisiä aarteitani.
Taidolla ja laadulla valmistettuja nahkapalavaatteita ei myydä enää kuin kirppareilla.

Tässä kuvia Pentikin museolta Posiolta. Paikka on vierailemisen arvoinen, mutta ehkä vähän tunnelmaa välittyy kuvistakin jos et itse pääse paikan päälle. Minä vierailen Pentikillä vähintään pari kertaa vuodessa ja aina viehätyn uudestaan ja uudestaan.


Nämä ihanuudet käsin maalattua keramiikkaa.


Baarijakkaran päällä palanahkainen pehmuste. Tällaiset sopisi hyvin "Seiskojeni" päälle. Eli ei kun Arne Jacobsen tuolit päällystämään.
Tätini kuvassa täydessä työn touhussa 70-luvulla.KAAMOS KYNTTILÄNJALKAValtavan kokoinen kaamos kynttilänjalka. Jos tuollaisen löydät jostain niin tiedoksesi vaan, että sen arvoa ei rahassa voi mitata edes!
Minä haluaisin tällaisen keltaisen Kaamos kynttilänjalan. Missään ei ole vastaan tullut. Jos sinulla on ja haluat luopua niin täällä olisi varma ostaja.

HIISIKAAMOSnäyttelytila


Anun ja Topin sänky
PENTIK NAHKAVAATTEETnahkalaukku


Minunkin kaapista löytyvä nahkapalaliivi, ruskea.
Valkoinen nahkalaukku


70-luvun hengen mukaisia nahkatakkeja. Minä sain tädiltäni nahkatakin, joka odottaa uutta vuorta, jotta saan sen käyttöön. Pohjoisen olosuhteisiin valmistettuina näitä löytyy myös vanuvuorella, jotta vuotuinen käyttöaika on pidempi.Tässä vielä minun löydöt tällä kertaa. Tarvitsen pian isomman keittiön näille aarteilleni.


PORO - Pentik studio sisustuskeramiikka. Tästä emännän mukiksi nimeämästäni mukista olen haaveillut useasti. Se sopii hyvin Saaga- sarjaan, jota kerään.
SAAGA

Tarjoulu-kulho ja muki

Bongo- sarjaa pojalleni. Näitä meiltä löytyy jo ja havaittu toimiviksi.PENTIK STUDIO

Pieni sydänmalja

2 kommenttia:

  1. Minulla on tuollainen keltainen äiti ostanut joskus 1972-74 ;) harmi että ei pysty laittaa kuva linkkiä tähän.

    VastaaPoista