perjantai 7. maaliskuuta 2014

Kodin kukkaloistoa

Rakas aviomieheni vastaa kodin kukkaloistosta ja me muut nautimme tuloksista. Minä pidän eniten leikkokukista, niiden helppouden vuoksi. Tulppaanit ovat kevään lempikukkani, värillä ei väliä edes.

Kuvasin jakkaran päällä Dendrobium orkiedean ja punaiset ruusut, jotka mies toi kotiin eilen kauppareissulta. Ihanan romanttista. Tais johtua siitä, että oikeasti hän lähti illalla myöhään kauppaan ostamaan oksennus- sankkoa pojalle. Minä sain kunnian jäädä poitsua hoitamaan, joten hieno lohduke kiitoksena siitä.

Tämän dendrobium orkidean tarina on sellainen, että edellisvuoden jouluna sain sen mummiltani lahjaksi. Sain kukkakaupassa valita sopivan kukan ja hurmaannuin tästä. Se kukki silloin kauniisti. Sitten menikin yli vuosi, että saimme sen kukkimaan. Kastelimme sitä tunnollisesti - lue: mieheni kasteli ja paikkana  sillä on länsi-ikkuna. No nyt se vihdoin kukkii!!! Kyllä kannatti odottaa.

Jos teillä lukijoilla on hyviä vinkkejä orkidean hoitoon tai seuraavaan orkideani hankintaan, niin mielelläni kuulisin. Haluaisin seuraavaksi orkidean, joka kukkii kesällä. Ajattelin naisen logiikalla kesällä ostaa kukkivan orkidean. Mutta millaisen?
Kukkiiko teidän orkideat useammasti vuodessa? Miten saatte ne kukkimaan?

Haaveenani, että keittiössä ikkunalaudalla olisi aina yksi kukassa oleva orkidea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti