keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

LAPUAN KANKURIT - Suomalaista designia parhaimmillaan

Suuri rakkauteni Lapuan Kankureiden tuotteisiin on lähtöisin äidiltä saamistani Lapuan kankureiden lahjoista. Mukana keittiöliinoja, laudeliinoja, pöytäliinoja, villahuopa, kylpytakki..

Terveiset siis Lahjakonttiin Sinikka Säkkiselle, Sodankylä!   käykää kurkkaamassa FB- sivut
Lahjakontti Sinikka Säkkinen - Facebook

Vuosien varrella Lapuan Kankureiden tuotteet ovat osoittaneet käytännössä laatunsa ja ajattoman Suomalaisen Designin voiman. Hurraa, sanon minä! He ovat todellisia taitureita.

Lapuan Kankurit on perustettu vuonna 1917. He aloittivat huopikkaista ja villatekstiileistä. Huopikkaat ovat vaihtuneet pellavaan ajan saatossa. Ajatuksena heillä on tehdä alusta asti itse ja vain parasta.

Lapuan Kankureiden pellavatuotteilla on Avainlipputunnus, sillä ne valmistetaan Lapualla heidän kutomossaan. Todella arvostettavaa toimintaa tämän päivän Suomessa.

http://www.lapuankankurit.fi/fi


Yksi lempparijuttuni maailmassa on KOIVU. Missä muodossa vaan, jopa koivun mahlasta pidän erityisesti. Meillä on kotona mm. makuuhuoneen seinässä koivutapetti. Omistan upean koivumaljakon, jonka tulen vielä esittelmään blogissa myöhemmin. Marimekon Kaiku verho ja pussilakanasetit ovat koivutuotteistusta parhaimmillaan.. Koivumaisema itsessään mökillämme on jotain korvaamatonta kauneutta, jota kesäisin ihastelemme. Lapuan kankureiden koivutuotteet ovat siis löytäneet luonnolisesti myös sisustukseen kotonamme.

Seuraavaksi sanat kuviksi muutamista minun Lapuan Kankureiden tuotteista.

Pyyhe ja laudeliinat. Pyyhe on keittiöliinana meillä ja laudeliinat olen hankkinut kylpyhuoneen käsipyyhkeiksi. Niissä on mukana valmiina "ripustusnarukin". Nämä ovat niin monikäyttösiä, että mielikuvitus vain rajana. Voisin kokeilla myös keittiön tabletteina.KOIVU laudeliina on 50 % pellavaa ja 50 % puuvillaa. Näitä meillä on käytössä  yksi saunasssa, oikeasti laudeliinana sekä  kaksi keittiössä pöytäliinana, pidän ne poikittain niin pituus riittää hyvin. Toimii mainiosti! Kuvat toin vaan kaiten päällä, jotta kuvio tulee esille, en myöskään ole nyt silittänyt niitä siistiksi, laiskuus iski.
Koivu kaitaliina maksaa 34,50e / kpl ja laudeliina 32e.Pinkki Saaga mohairhuopa on pehmoinen ja muhkea, 70 % mohair ja 30 % villaa. Hinta 109,90e. Tämä lähti tänään minulle tilaukseen keväisen keltaisena. Laitan sen sitten olohuoneen sohvan reunaa koristamaan ja minua vilukissaa lämmittämään. Pinkki on nyt stailattuna yläkerran koristetikkailla. Siellä se asustaa laukkujen kanssa toistaiseksi ihan oikeastikin.
Melkein unohdin mainita RUUSUNEN juhlaliinat, jotka ovat 100 % pellavaa. Ne on kyllä lisättävä kuvina vielä, ovat niin upeita myös. Minulla on punaiset kaitaliinat  jouluksi ja valkoiset kaitaliinat muihin juhliin. Pidän ne poiikittain pöydässä, 2 kerrallaan.

Nämä liinat eivät äkkiseltään näytä minun tyylisiltä, mutta niiden herkkyys miellyttää. Etenkin se tulee esille valko-pellavaisessa liinassa. Kuviointi on hentoista ja  luonnonmateriaali rouheuttaa ruusun romattisuutta.Loppuun sanon vielä, että minun kuvat ei tee oikeutta näiden kauneudelle luonnossa. Kannattaa myös käydä katsomassa Lapuan Kankureiden omat sivustot. Siellä on paljon lisää ihanuuksia ja juuri nyt saatavilla olevat tuotteet esillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti